Siirry pääsisältöön

Velcron on suomalainen perheyritys, jonka tuotteita on valmistettu veneteollisuudelle jo 50-vuoden ajan. Teuvo Nissi aloitti Helsingissä 70-luvun alussa ensimmäisten ruiskupuristustuotteiden valmistuksen itse tekemillään muoteilla, joita hänen veljiensä, Eero ja Väinö Nissin, yritys Fibå-Vene (Finnsport) käytti veneissään.

Jukka Manninen perusti Velcron Oy:n vuonna 1994 ja alkoi tekemään yhteistyötä Teuvo Nissin kanssa.

Velcron ja Tenisfin sulautuivat yhteen vuonna 2009. Tänä päivänä yrityksellä on vientiä yli 10 maahan.

Jo ensimmäisistä tuotteista lähtien yksi tärkeimpiä periaatteita on ollut tuotteiden kehitys yhdessä asiakkaidemme kanssa niin teollisuuden kuin kuluttajien parissa. Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa, joka takaa erinomaisen toimitusvarmuuden.

Vastuullisuus on toimintamme avaintekijöitä. Ympäristöystävällisyys on otettu huomioon läpi koko tuotteiden elinkaaren. Kaikki komponenttimme kehitetään pitäen vastuullisuus mielessä.

Tuotteiden muotoilu ja raaka-aine valinnat perustuvat komponenttien mahdollisimman pitkään optimaaliseen käyttöikään sekä mahdollistaen raskaampien tuotteiden korvaamisen lopputuotteissa, jolloin hiilijalanjäljestä tulee käyttöiän aikana pienempi. Käytämme aina parasta mahdollista raaka-ainetta myös takaamaan komponenttien kestävyyden haastavimmissakin olosuhteissa. Tätä tukeakseen kaikki tuotteet ovat UV-kestäviä tai UV-suojattuja ja niillä on viiden (5) vuoden takuu.

95% tuotannostamme on kierrätettävää.

Pakkausmateriaali 99% kierrätettävää kartonkia, josta jo 50% prosenttia kierrätettyjä (ostamme kierrätettyjä laatikoita) ja 50% uusia laatikoita kierrätyskartongista.

Optimoimme saapuvan ja lähtevän tavaran kuljetukset siten, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän päästöjä.

Emme käytä tarpeetonta muovia myymäläpakkauksissamme.

2005 vaihdoimme öljylämmityksen uusiutuvaan energiaan (öljynkulutus väheni 10,000l/vuosi)

2011 muutimme sähkönhankinnan Helenin vesisähköön

2019 hankimme 3,3 KwH aurinkopaneelijärjestelmän, se on pienentänyt 1/3 sähkönkulutuksestamme (varasto, kokoonpano ja toimisto)

Teuvo Nissi aloittaa ensimmäisten tuotteiden muovituotteiden valmistuksen itse valmistamillaan muoteilla
Velcron Oy perustetaan
Velcron ja Tenisfin osallistuvat ensikertaa METS messuille
Tenisfin ja Velcron sulautuu yhteen (Velcron Oy)
Back To Top